Угорщина

Угорщина розташована в центральній частині Європи, є членом Європейського Союзу та учасником Шенгенської угоди.

Країна має багатющу історію й особливу самобутню культуру, що позначилося на архітектурі й традиціях міст.

Угорщина відома своїм дивовижним вином, омоложуваними термальними джерелами, вражаючими своєю красою містами й пейзажами, а також процвітаючим мистецтвом музики й танцю. Щороку в столиці Угорщини проводять масштабні фестивалі класичної музики.

Також свого часу тут народилися й працювали видатні композитори.

Клімат: Клімат в Угорщині відносно сухий континентальний з холодною зимою і теплим літом. Середня температура в січні від -3 ° С до -1 ° C і в липні між +21 ° С до +23 ° C.
Середня кількість опадів на заході близько 800 мм, на сході – нижче 500 мм.
Валюта: Угорський форинт
Часовий пояс: UTC + 1
Географічне положення: Площа Угорщини 93 тис. км ².Держава межує з Австрією, Хорватією, Румунією, Сербією, Словенією та України.
Найвища точка – гора Кекес 1.014 м, а в горах на кордоні зі Словаччиною знаходиться одна з найбільших карстових печер Європи – Агтелек з красивими підземними ріками та озерами.
Дунай перетинає країну з півночі на південь протягом 410 км. Всі річки Угорщини належать басейну Дунаю.
Найбільше озеро – Балатон, яке є популярним туристичним напрямом. Неподалік знаходиться найбільше в Європі озеро термального походження – Хевіз, у якого розташований бальнеогрязевий курорт.
Населення: 10 млн. чоловік.
Національний склад: угорці (92,3%), німці (1,2%), цигани (1,1% – 8%), євреї (1%), румуни (0,8%), словаки (0,4% ), хорвати (0,2%) і серби (0,2%).
Мова: угорська
Політичний устрій: Парламентська республіка
Релігія: Переважна більшість віруючих – католики (51,9%).Інші релігійні громади: 15.9% – кальвіністи, 3% – лютеран, 2,6% – греко-католики, 1% – інші християне, і 25,6% не визначилися з релігійними поглядами.

 Віза і кордон

Громадянам України для відвідування Угорщини потрібно отримати візу.

Процес подання документів: особисто на співбесіді або через туристичне агентство. У випадку бізнесової поїздки, документи можуть бути подані представником компанії заявника за наявності відповідної довіреності.

Консульський збір: €35 євро за короткострокову чи транзитну візу і €70 євро за термінову візу (впродовж 3 робочих днів).

Термін оформлення візи: 5-7 робочих днів.

Необхідні документи:

  1. повністю, розбірливо заповнена та підписана візова анкета.
  2. 1 кольорове фото паспортного розміру, не більш ніж 6-місячної давності.
  3. закордонний паспорт, термін дії якого перевищує термін дії необхідної візи на три місяці, + копія першої сторінки закордонного паспорта, копії раніше оформлених віз.

Увага! Необхідно подати всі закордонні паспорти, дійсні на момент подання пакета документів. В іншому випадку заявнику може бути відмовлено в оформленні візи!

  1. копія внутрішнього паспорта.
  2. дійсне на всю територію Шенгенської угоди медичне страхування (мін. на €30 тис.)

Увага! Термін дії медичної страховки має збігатися із зазначеними в анкеті датами й кількістю днів перебування! Приймаються лише страховки акредитованих страхових компаній! Список акредитованих страхових компаній можна знайти тут!

  1. Підтвердження матеріального забезпечення:

– оригінал довідки з місця роботи про прибутки за останні 6 місяців та/або

– довідка з банку про обіг грошей за останні три місяці.

– пенсійне посвідчення й довідка про розмір пенсії.

– для приватного підприємця – свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності.

– довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу, а також із підтвердженням збереження посади на час поїздки.

Документи, що підтверджують мету поїздки:

Для туристичної візи:

– підтвердження туристичної фірми (voucher).

– у випадку самостійної поїздки дійсні авіа-, залізничні квитки, підтвердження про заброньовану і оплачену поїздку, нічліг.

Митні правила

Ввезення і вивезення іноземної валюти не обмежене, однак суми у валюті еквівалентом понад 1 млн. форинтів обов’язково декларуються (у випадку недотримання цього правила порушується кримінальна справа). При перетині кордону рекомендується заповнити декларацію, оскільки лише таким чином можна в подальшому вивезти з країни всю невитрачену суму. Без відповідного документального підтвердження можна вивозити валюти не більш ніж на 100 тис. форинтів.

Ввезення і вивезення національної валюти обмежене 350 тис. форинтів готівкою на людину без обмежень щодо номіналу банкнот. Необхідно зберігати до самого від’їзду сертифікати, що видаються при обміні валюти в офіційних пунктах, в яких зазначено номер паспорта, оскільки при виїзді митні органи можуть попросити пред’явити їх.

Угорщина
Догори