Іспанія

Практично вся країна це величезний історичний музей просто неба. Найцікавіші міста – це Мадрид з околицями, Барселона, Валенсія та Севілья.

Усе більшу популярність серед туристів мають приморські курорти Іспанії: демократичне узбережжі Коста-Брава, елітні Канарські острови, Коста-дель-Соль, а також Ібіца.

Клімат: Середземноморський сухий та досить спекотний. Зима м’яка – середня температура взимку від +8оС до +14 оС. Найкращий час для туризму – кінець весни – початок осені.
Валюта: Євро
Часовий пояс: GMT +1
Географічне положення: Загальна площа 504,8 тис.кв.км. Держава розташована на південно-заході Європи й займає значну частину Піренейського півострова. На півночі межує з Францією та Андоррою, на заході – з Португалією. Також на півночі омивається Біскайською затокою, а на сході Середземним морем і Атлантичним океаном. Іспанії належать декілька груп островів, найбільш значними з яких є Балеарські острови в Середземному морі і Канарські острови в Атлантичному океані.
Населення: Основні етнічні групи: каталонці (15,6%), андалусійці (15,6%), кастільці (11,1%), валенсійці (9,7%), галісійці (7,4%) та баски (5,6% ).
Мова: Державна іспанська. В окремих регіонах – галісійська, баскська, місцеві діалекти. Каталонська мова визнана другою державною, що використовується в засобах масової інформації, цією мовою ведуться практично всі ділові переговори та діловодство.
Політичний устрій: Парламентська конституційна монархія. Глава держави – король.
Релігія: 99% населення католики.

Віза і кордон

Для відвідування Іспанії громадянам України необхідно отримати візу. При  тривалості поїздки до 90 днів, необхідно отримати короткострокову візу в Візовому центрі.

Процес подачі документів:

  1. Підготуйтевашу анкету та необхідні документи. Як заповнювати анкету можете прочитати тутhttp://travel.tochka.net/6715-shengenskaya-vizaobrazets-zapolneniya-vizovoy-ankety/
  2. Призначте дату та час запису на подачу документів. Забронювати дату співбесіди Ви можете на сайті або зателефонувавши до Колл-Центру за телефонами (+38) 0 44 594 96 18 та (+38) 0 50 117 90 03. Та подайте заповнену візову заяву та необхідні документи до Візового центру.

Прийом документів та видача паспортів:
8.30 – 15.30 (з понеділка по п’ятницю, окрім днів офіційних вихідних)
(*)Акредитовані агенції з 08:30 – 12:00 без попереднього запису

Адреса Візового Центру в Києві: 
Київ, вул. Фрунзе, буд. 60 (вул. Заводська, буд. 8),
(Найближча станція метро: «Тараса Шевченка»  або трамвай 19, 12; або автобус 219, 451, 587)

Адреси інших візових центрів тут http://www.espvac-ua.com/ukrainian/contactus.html.

  1. Оплатіть суму: Працівник надасть Вам чек, який Вам необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі.

Консульський збір:  35 €, який сплачується у гривнях по курсу ( точну суму візового збору можнадізнатись тут ) плюс заявники, що подають документи через сервісний центр сплачують сервісний збір за послуги Візового Центру у розмірі 25.20 €. Окрім того ви можете замовити кур’єрська доставку паспорта та смс послугу про стан готовності вашої візи. Зауважте:  Всі збори, перераховані вище, не повертаються та сплачуються готівкою в національній валюті (гривнях) в касі Візового Центру.

Стандартний термін розгляду: 5 робочих днів за умови подання повного пакету документів

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

Заява на отримання візи повинна бути заповнена у двох екземплярах та підписана заявником (у випадку, якщо заявник не досяг повноліття, один із батьків/опікун повинен підписати візову заяву від імені дитини) Анкета заповнюється виключно латинськими літерами.

2 нещодавно зроблені фотографії паспортного формату.

Закордонний паспорт з мінімальним терміном дії більше трьох місяців з дати повернення. А також ксерокопія всіх сторінок. Паспорти з продовженим терміном дії прийматися до розгляду не будуть.

У випадку, якщо заявник має більш ніж один закордонний паспорт, потрібно надати Оригінал іншого закордонного паспорту(ів) разом із ксерокопією всіх сторінок та копії попередніх Шенгенських віз.

Внутрішній паспорт та ксерокопія всіх сторінок

Медичний страховий поліс, що діє в усіх країнах Шенгенської зони з мінімальним покриттям 30 000 євро. Медичний страховий поліс має покривати: Невідкладну медичну допомогу, Невідкладну госпіталізацію, Репатріацію.

Довідку з місця роботи від роботодавця з зазначенням суми заробітної плати за останні 6 місяців АБО довідку з місця навчання АБО свідоцтво про реєстрацію компанії

Надання заявником фінансових документів, що підтверджують наявність засобів існування в розмірі вище 561,60 євро за проживання до 9 днів в Іспанії. Ця сума буде збільшуватися на 62.40 євро за кожну додаткову добу. Фінансове забезпечення можна підтвердити, надавши наступні документи:

–       Баланс банківського рахунку (з інформацією про всі банківські операції мінімум за останні 3 місяці); або

–       Дорожні чеки; або

–       Копія обох сторін Кредитної Картки разом із чеком з банкомата, на якому вказаний баланс на рахунку); або

–       Підтвердження проведення валютно-обмінної операції гривня-євро.

Бронювання готелю чи іншого житла, оформлений на фірмовому бланку (з ідентифікаційним кодом NIF або CIF), підписаний компетентною особою, із зазначенням повної адреси і контактних даних місця проживання в Іспанії

Підтвердження бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб

Документи, що підтверджують мету подорожі:

для туристів:

Для індивідуальний туристів Бронювання готелю чи іншого житла, оформлений на фірмовому бланку (з ідентифікаційним кодом NIF або CIF), підписаний компетентною особою, із зазначенням повної адреси і контактних даних місця проживання в Іспанії та підтвердження бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб

Для підприємців та представників бізнес структур:

Оригінал офіційного запрошення від іспанської фірми, підписане особою, і з печаткою (вказати NIF чи CIF), в якому вказані запрошені особи, їх дати поїздки, мета і витрати, і повна адреса проживання та ін. Ви повинні також визначити характер і вид товару або послуги, які є предметом переговорів, обміну інформацією і, в кінцевому підсумку продажу.

Ксерокопія всіх сторінок трудової книжки.

Для осіб, котрі в’їжджають до Іспанії з метою відвідин:

Запрошення, оформлене в поліції згідно з формою та умовами, зазначеними Міністерством внутрішніх справ Іспанії (ВОЕ. 11-05-2007).

Якщо запрошує громадянин України, що має житло в Іспанії, потрібно надати нотаріальне запрошення, вчинене в Посольстві Іспанії в Україні

Документ, що підтверджує родинні зв’язки заявника із запрошуючою стороною (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження та ін.).

Копія картки Дозволу на Проживання запрошуючої особи (ксерокопія DNI (національне посвідчення особи), NIE (ідентифікаційний номер іноземця) або Свідоцтва реєстрації громадянина ЄС.

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)

Оригінал нотаріально завіреного дозволу від батьків, в якому чітко зазначені дати подорожі дитини.

Копія свідоцтва про народження дитини.

Ксерокопія паспортів батьків (внутрішнього та закордонного)

Довідка з місця роботи батьків.

Іспанія
Догори